8. Januara 2022.

“Mržnja prema Novaku postala je nacionalni sport”

Big Portal

U iščekivanju sudske odluke, oglašavaju se mnogi koji kritikuju, ali i oni koji brane stav najboljeg tenisera sveta.

Tako je kolumnista portala “Spektator”, Džejms Mekfirson, poručio kako je “mržnja prema Novaku izgleda postala nacionalni sport” u Australiji.

Cela zemlja sada mrzi Novaka Đokovića jer je imao hrabrosti da uradi nešto što mnogi od nas ne bi – da brani sebe. Novakov principijelan stav je samo poslužio da se osvetli činjenica da su milioni Australijanaca dozvolili sebi da ih maltretiraju u protekle dve godine. I niko to ne želi da prizna. Daleko je lakše demonizovati srpskog milionera koji je zauzeo stav nego složiti se da smo naterani na potčinjenost od strane političara i zdravstvenih birokrata“, piše Mekfirson.

On je tvit kolege Maksa Stajnkamfa, u kom je ovaj pozvao Australijance da u slučaju da Novak zaigra u Rod Lejver areni, svi zvižde, nazvao skandaloznim i glupim.

Drugog kolegu iz Australije, koji je rekao da će se “mnogi sada plašiti da dođu na mečeve da se ne zaraze”, potsetio je da je tako nešto besmisleno tvrditi.

Stvarno? Ljudi su se uplašili da bi medicinski čist osvajač grend slema mogao da uđe na ograđen teren, da kaščje prilikom razmene udaraca i zarazi sve na stadionu? Dajte malo smisla. On je teniser, ne sejač smrti. Niko ozbiljan ne veruje da je Novak rizik po zdravlje. I niko ne veruje da bi izbacivanjem njega iz zemlje došlo do zaštite Australijanaca“, podsetio je uz podatak da je u proteklih 24 časa više od 60.000 Australijanaca bilo pozitivno na testu na koronavirus.

Takođe, Mekfirson ističe da je Novak imao medicinsko izuzeće sa kojim je došao i da je apsolutno u pravu što ne dozvoljava da mu se zaviri u medicinski karton.

Novakov zločin je bio što je insisstirao da bi lični medicinski podaci trebalo da ostanu privatna stvar, što je nešto u šta smo svi verovali 2018. Onda je uspešno izneo slučaj nezavisnoj komisiji od šest doktora, kao i Odseku ua zdravstvo Viktorije. Vidite gde je problem, zar ne? Novak je držao svoju medicinsku istoriju za sebe, dok smo svi mi pristali da naše medicinske podatke pokažemo strancu za pravo da uđemo u Kmart“, dodao je australijski novinar.

U nastavku teksta, ističe se da Novak nije kriv Australijancima za ono što im se dešavalo.

Novak verovatno ne bi pristao na to da bude zaključan od devet sati uveče. Ne bi sigirno zabranio deci da idu da se igraju. I svakako ne bi propustio dragoceno vreme da bude sa porodicom jer je neizabrani borokrata rekao ‘tišina’. Novak bi verovatno ustao protiv svih tih gluposti. I kako ga mrzimo zbog toga! Moramo da ga mrzimo… Ako Novak nije sam žavo, onda smo svi budale – budale koje su pristale na stalo povećanje glupih zahteva i budale što smo se saglasili da beskrajno menjamo priče o ciljevima kovida“.

Nije zaobišao da kritikuje ni premijera Australije Skota Morisona koji je rekao da je “njihova snažna politika na granicama doprinela da Australija bude jedna od zemalja sa najmanjoim stopom smrtnosti od kovida i da će nastaviti da budu budni i oprezni”.

U čemu ste bili oprezni? U zaštiti populacije napadnute kovidom od zdravog čoveka sa normalnim imunitetom? Svako normalan bi posumnjao da sve to ima više veze sa činjenicom da se bliže izbori. Novakov stvaran zločin je što je ustao u svoju odbranu i što je, čineći to, otkrio sav naš kukavičluk“, zaključak je australijskog kolumniste.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare