26. Decembra 2022.

“Mrzim debatu o tome ko je GOAT”

Big Portal

Poslednjih sezona aktuelna je debata o tome ko je najbolji igrač svih vremena (GOAT), potežu se razni argumenti i parametri, a mišljenja su svakako podeljena.

O toj GOAT temi potrošeno je mnogo papira, a o tome je svoj sud dao i jedan od igrača pred kojima je velika budućnost, Danac Holger Rune.

Momak koji je u novembru u finalu Mastersa u Parizu pobedio Novaka Đokovića, rekao je da jednostavno mrzi da priča na “GOAT temu”.

Ne mislim ništa o tome. Da budem iskren, mrzim GOAT tematiku. Sve se svodi na to ko je uzeo najviše titula, ko ima najviše slemova, ko je najduže bio prvi…Mislim, svi ti momci su neverovatni. Postigli su nešto u stvaranju istorije. To gura i mlade generacije ka tome da ostvare ono što je moguće“, kaže Rune.

On je jedan od onih koji uvek otvoreno kaže šta misli.

Rekordi su tu da se obaraju. Ovi momci su učinili da i mi radimo na tome da ih oborimo. To je dobro za budućnost tenisa. Nivo igre će još više porasti“, rekao je Rune koji je dodao da Novaku, Rafi i Rodžeru treba dodati i Endija Marija.

Mislim da su igrači poput Federera, Novaka, Nadala i Marija pokazali izuzetno visok nivo tenisa i to čini i ovu mladu generaciju jačom. Nadam se da ćemo tako i nastaviti, da ćemo podići nivo još više. Mislim da je to moguće“.

Danac je uveren da mladi mogu u 2023. da pomrse konce Nadalu i Đokoviću na najvećim takmičenjima.

Iskreno verujem u to. Srećan sam što su još tu, nema sumnje da su postavili visoke standarde“, zaključio je Rune.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare