Mrtvog partnera vozio preko pola Evrope - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Mrtvog partnera vozio preko pola Evrope

Policija u Kataloniji zaustavila je muškarca zbog vožnje pogrešnom stranom puta i otkrila da je pored sebe, na suvozačkom sjedištu, imao mrtvo tijelo.

Šezdesetšestogodišnjak se juče iznenada okrenuo na kontrolnom punktu između Španije i Francuske i počeo voziti pogrešnom stranom autoputa. Istražioci vjeruju da je preminuli 88-godišnjak bio mrtav oko tri nedjelje i da ga je vozač možda odveo kući u Švajcarsku.

Tijelo mrtvog čovjeka, za koga se vjeruje da je bio vozačev partner, već je počelo da se raspada. Bilo je prekriveno ćebetom i pričvršćena sigurnosnim pojasom, piše BBC.

Danas će biti obavljena obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, iako istražioci ne vjeruju da postoje dokazi o zločinu.

Prema karticama putarine i priznanicama za plaćanje parkinga, istražioci sumnjaju da se vozač njegovog mrtvog partnera vozio do raznih mjesta u Španiji, pa čak i Italiji.

Policija je uhapsila vozača koji ima dvojno švajcarsko/špansko državljanstvo. Trenutno se tereti samo za saobraćajne prekršaje.

(Index.hr)

Danas objavljeno

Rusija prijeti Norveškoj: Osveta

Vanja A

NATO jača istočno krilo

Vanja A

Borjana Krišto kandidat HDZ-a za Predsjedništvo BiH

Vanja A

Ostavite komentar