25. Septembra 2019.

“MREŽA 3” OPERIŠE PO ZENICI: Uhapšeno 14 dilera, policija traga za dvije osobe

Big Portal

U ranim jutarnjim satima počeli su istovremeno pretresi na 21 lokaciji na području Zenice, a riječ je o akciji MUP ZDK koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Prema riječima Aldine Alić, portparola MUP ZDK, aktivnosti se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Tužilaštva ZDK, te se postupa po naredbama Opštinskog suda u Zenici.

– U akciji je uhapšeno 14 osoba, za dvije osobe se još traga. Jedna osoba već je u pritvoru – kaže Alić.

Napominje da realizovana akcija predstavlja nastavak operativnih akcija “Mreža I” i “Mreža II” koje su sprovedene u 2016. i 2017. Godini.

U u okviru ovih akcija je obavljeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba je uhapšen, te su pronađene i oduzete značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela, počinjenih od strane osoba koje su bile meta operativnih akcija.

– Više detalja i rezultatima akcije moći ćemo potvrditi po okončanju aktivnosti, odnosno pretresa koji su još uvijek u toku – podvukla je Alić.

(Avaz)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare