Sastojci:
1 čaša jogurta
1 čaša šećera
2 čaše brašna
3/4 čaše ulja
2 jaja
1 prašak za pecivo
3 kašike kakaa,
3 kašike kuvane kafee
korica i sok od narandže
Priprema:
Zgrejte rernu na 280C i obložute pleh.
Umutite jaja sa šećerom, polako zatim dodajte ulje, sok i koricu od narandže. U drugu posudu promešajte prašak za pecivo i brašno. Brašno s praškom za pecivo i jogurt dodajite i dobro umutite. Dobijenu smesu podelite na dva dela. U jednu polovinu stavite kakao i kafu, druga ostaje.
U kalup naizmenično stavljajte tamnu i svetlu smesu, ravnomerno raspodelite, praveći pritom šare karakteristične za ovaj kolač. Pecite oko pola sata i napravite jednostavan test čačkalicom kako biste se uverili da je kolač gotov.
Izvor: B92