Mračne strane bijele čokolade - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Mračne strane bijele čokolade

Bijela čokolada, koju mnogi vole, zapravo je mješavina masnoća i hemijskih aroma.

Nutricionisti upozoravaju da ovaj proizvod potpuno neopravdano nosi ime “čokolada”, jer ne sadrži glavni sastojak prave čokolade – kakao.

Kako tvrde specijalisti za ishranu, proizvođači bele čokolade umesto kakao maslaca koriste druge biljne masti, pa bela čokolada ne može da posluži ni kao najlošija zamena za čokoladu.

Bela čokolada je slatki otrov koji ne obezbeđuje neophodne vitamine i minerale i nema apsolutno nikakvu hranljivu vrednost, već isključivo kalorijsku.

Stručnjaci upozoravaju da se bela čokolada mnogo teže vari od crne, jer u najboljem slučaju sadrži do 20 posto kakao maslaca, a oko 14 posto sastava čini suva mlečna masa.

Ostatak je pre svega šećer, pa u 100 grama bele čokolade ima i do 57,1 gram ugljenih hidrata.

Izvor: Novosti

Danas objavljeno

Prvi hotel u svemiru trebao bi biti otvoren 2027. godine

V.R.

Traže 600 miliona $ odštete: D&G podnio tužbu protiv dva američka modna blogera

V.R.

Ćerka Rudija Džulijanija: Trojke su me učinile boljom osobom

V.R.

Ostavite komentar