Mozilla objavla Firefox 100 Beta, samo nedjelju dana nakon stotog Google Chrome-a - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Mozilla objavla Firefox 100 Beta, samo nedjelju dana nakon stotog Google Chrome-a

Google je pre samo nekoliko dana objavio stabilan Chrome 100, a sada se i Mozilla sprema da lansira prvu trocifrenu verziju svog pretraživača, Firefox. Iako je Google imao mnogo toga što je trebalo da objavi u vezi sa ovim, barem po brojci, važnim izdanjem, čini se da Mozilla nije baš imala iste planove – barem sudeći po beta izdanju za Android. Ipak, jedna važna karakteristika je konačno našla put sa desktop verzije.

U podešavanjima možete lako da aktivirate režim samo za HTTPS.

Režim samo za HTTPS je prilično razumljiv. Firefox već pokušava da nadogradi vašu vezu na HTTPS kad god je to moguće, ali za veb lokacije koje podržavaju samo HTTP, i dalje bi podrazumevano koristio neobezbeđeni protokol. U režimu samo za HTTPS, pretraživač će umesto toga prikazati upozorenje, govoreći vam o rizicima i ohrabrujući vas da ne posećujete dotičnu veb lokaciju. Za razliku od HTTPS-a, HTTP ne šifruje svoje veze, tako da drugi članovi vaše mreže mogu lako da vide šta radite na njima. HTTP sajtovi su uglavnom povučeni u korist HTTPS-a, a samo HTTPS je već aktiviran u Chrome-u podrazumevano.

FFhttps.jpgI dalje se nadamo da Mozilla ima još nekoliko funkcija planiranih za stabilno izdanje. Iako je pretraživač tokom godina postao potpuniji sa funkcijama, još uvek nam nedostaje puna podrška za dodatke, što mnogi smatraju jednom od glavnih prednosti Firefox-a u odnosu na Chrome. Da biste koristili sva proširenja dostupna za Firefox, trenutno morate da pređete na Nightly verziju pretraživača, piše Android Police.

Firefox Beta 100 za Android se sada preuzima u Play prodavnici. Stabilna verzija bi trebala da bude objavljena na stabilnom kanalu 3. maja 2022.

Benchmark.

Danas objavljeno

Gmail postao pametniji

Vanja A

Huawei predstavio novi EMUI 13 operativni sistem

Vanja A

G.Skill pustio u prodaju DDR5-8000 Trident Z5 memorije

Vanja A

Ostavite komentar