Mozilla najavljuje sopstveno VPN rješenje - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Mozilla najavljuje sopstveno VPN rješenje

Mozilla je objavila da kompanijin dolazeći plaćeni VPN (virtual private network) servis izlazi iz faze beta testiranja tokom narednih nekoliko nedjelja.

Proizvod će zvanično nositi naziv Mozilla VPN, odbacujući prvobitni Firefox Private Network VPN brend.

Firefox Private Network servis je prvo predstavljen u septembru prošle godine, kao ekstenzija za browser i deo Mozilla Test Pilot programa za korisnike u SAD. Potom je, ranije ove godine, dostupnost aplikacije proširena na Android, Windows i Chrome OS platforme.

Mozilla ističe da je preko ovog projekta potvrdila neke hipoteze i identifikovala je bitne prioritete za budućnost. Na primer, preko 70% beta testera ističe da im VPN pomaže da se osećaju osnaženo, sigurno i nezavisno kada su onlajn. Pored toga, 83 procenta beta testera je istaklo da je VPN lak za korišćenje.

Mozilla VPN će biti dostupan za Windows, Android i iOS, po ceni od pet dolara mesečno, tokom limitiranog perioda kada postane zvanični proizvod. Servis će prvo biti dostupan u SAD, ali će se proširiti na druge regije kasnije tokom godine. Očekuje se objava servisa i za macOS platformu u budućnosti.

Izvor: Neowin/Benchmark

Danas objavljeno

Pojavile su se informacije o prvim MSI Intel Z690 matičnim pločama

Vanja A

Samsung Galaxy Tab S8 se pojavio na renderima

Vanja A

Google izdao hitno upozorenje za sve korisnike Chrome-a

Zeljka

Ostavite komentar