Mozilla će na jesen objaviti osveženi Firefox za Android - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Mozilla će na jesen objaviti osveženi Firefox za Android

Mozilla je objavila Firefox Preview, kompanijin mobilni veb pregledač naredne generacije za Android.

Mozilla je objavila Firefox Preview, kompanijin mobilni veb pregledač naredne generacije za Android. Nova preview verzija je dostupna, ali još uvek nije spreman za stabilnu objavu, što se očekuje ove jeseni. Firefox za Android će obeležiti jedno od najvećih ažuriranja koje je browser do sada imao, a obećava da će biti i dosta brži od prethodnih verzija.

Uz Firefox Preview, Mozilla isporučuje GeckoView engine, koji performanse Mozille stavlja u ravan sa Brave i Chrome pregledačima. Prema Mozillinim testovima, Firefox Preview je do dva puta brži od prethodnih verzija Firefoxa za Android.

Pored poboljšanja brzine, Firefox Preview ima i novi minimalistički početni ekran i donji navigacioni bar. Na velikim ekranima, ovaj bar je koristan tokom navigacije na druge sajtove.

Mozzila ističe i da ova verzija pregledača stiže sa zaštitom od praćenje omogućenom podrazumevano, što znači da će i ovo uticati na ubrzanje tokom rada.

Na kraju, tu je Collections opcija kojoj se može pristupati iz Firefox Preview početnog ekrana i omogućava skladištenje, organizovanje i deljenje kolekcija sajtova. Ovo omogućava lakše kasnije vraćanje na sajtove na mobilnim uređajima.

Izvor: Neowin

Danas objavljeno

Google će obavještavati kada se vaši podaci pojave u rezultatima pretrage

Zeljka

Savršeno jasne fotografije telefona Huawei nova 10 Pro

Zeljka

Microsoft upozorava korisnike kada pogrešno koriste lozinku

Zeljka

Ostavite komentar