Sastojci
Za koru 142 grama bezglutenskog suvog keksa, 2 kašičice šećera, 1/4 šoljice rastopljenog maslaca
Za kremu 1/2 šoljice šećera, 3 1/2 kašičice kukuruznog skroba, prstohvat soli 2 1/2 šoljice mleka s malim procentom masnoće 3 velika žumanca 1 čajna šoljica ekstrakta vanie, 1/2 čajne kašičice ekstrakta banane, 2 kašičice maslaca, 3 zrele banane, isečene na tanke kriške.
Za kraj
1 1/2 šoljica zamrznutog šlaga (odmrznite ga pre upotrebe ili napravite svoj) i 1 kašičica bademovih listića.
Priprema
Prvi korak – Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijevih.
Drugi korak – Za pripremu kore sameljite keks i dodajte dve kašičice šećera. Dodajte 1/4 šoljice rastopljenog maslaca, mešajtej dok se sastojci ne sjedine. Dobijenu smesu sipajte u kalup obima 22 do 23 cm. Pecite na 180 steoeni osam do deset minuta ili dok lagano ne porumeni. Ostavite da se ohladi.
Treći korak – Na srednje jakoj vatri pomešajte 1/2 šoljice šećera, kukuruznog skroba i soli, uz mešanje. Dodajte mleko i žumance i dalje mešajući. Kuvajte šest minuta ili dok smesa ne počne da ključa i da se zgušnjava, povremeno mešajte. Sklonite s vatre i dodajte ekstrakte i 2 kašičice maslaca. Pustite da se ohladi.
Četvrti korak – Polovinu isečenih banana rasporedite u jednom sloju preko kore i prelijte kremom. Ponovite slojeve dok ne potrošite fil. Pokrijte folijom i pustie da se hladi najmanje tri sata. Kad se ohladi stavite sloj šlaga i pospite listićima badema.