Možda je "zub" prevara, ali je sud ipak presudio u korist "zagrižene jabuke" - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Možda je “zub” prevara, ali je sud ipak presudio u korist “zagrižene jabuke”

Početkom ove godine, dvoje ljudi tužilo je kompaniju Apple zbog izreza na vrhu ekrana (notch) iPhone telefona, odnosno zbog načina na koji se reklamiraju ekrani koji imaju izrez na vrhu.

Oni, naime, tvrde da, iako se ekran iPhone X telefona reklamira kao ekran dijagonale 5,8 inča, od tog broja nisu oduzeti pikseli nestali implementacijom “zuba”, pa tako iPhone X ima ekran sa 10 odsto manje piksela nego što se reklamira.

To, kako kažu, zavarava kupce i daje im pogrešnu sliku o stvarnom kvalitetu ekrana tog uređaja.

Međutim, okružni sudija Hejvud Gilijam skeptičan je kada su ove tvrdnje u pitanju. On tvrdi da se čini da nikoga u Americi ne zabrinjava ovaj način marketinga.

Foto: GettyImages / Justin Sullivan

Smatra da Apple-u u prilog ide i činjenica koju je advokatica te kompanije u nekoliko navrata navela, a koja se tiče nekoliko napomena o veličini i rezoluciji ekrana koje se mogu pronaći kako na zvaničnom web sajtu kompanije, tako i na samom pakovanju uređaja.

Sa druge strane, C. K. Li iz kompanije “Lee Litigation Group PLLC”, koja zastupa tužioce u ovom slučaju, navodi da je Apple korisnicima mogao direktno da naznači da navedeni broj piksela “nisu pravi pikseli”, što, u konačnom, smanjuje ukupnu rezoluciju ekrana.

Danas objavljeno

Izbrasali ste fotografiju na WhatsAppu? Evo kako da je vratite

Vanja A

Apple potvrđuje da na iPhone 13 seriji nema poništavanja pozadinske buke tokom telefonskih poziva

Vanja A

Ozbiljna greška u Safariju otkriva lične podatke korisnika iPhone-a, iPad-a i Mac-a

Vanja A

Ostavite komentar