Možda je Windows 10X otkazan, ali stiže Windows 10 “Sun Valley” - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Možda je Windows 10X otkazan, ali stiže Windows 10 “Sun Valley”

Prema poslednjim informacijama koje stižu iz Microsoft-a, otkazan je projekat novog Windows 10X operativnog sistema ali su zato sve snage preusmerene na postojeći Windows 10 i njegova suštinska poboljšanja, a što se naročito odnosi na sledeće veliko ažuriranje pod nazivom “Sun Valley”.

Svakim danom se pojavljuje sve više dokaza o tome kako Microsoft ubrzano radi na ugradnji poboljšanja grafičkog interfejsa sledećeg bitnog kumulativnog ažuriranja “Sun Valley” verzije. Zapravo novo grafičko okruženje koje je bilo razvijano za Windows 10X će biti prebačeno na sledeću verziju ažuriranja regularne “desetke”.

Možda je Windows 10X otkazan, ali stiže Windows 10 “Sun Valley”

Ovog puta se to desilo sa Action Center opcijom. Ilustracije govore u prilog činjenici da je kontekstualni meni dobio “floating” dizajn. Dakle, možete konačno da skrolujete stranicu dok meni ostaje u vašem vidnom polju. Neke od eksperimentalnih opcija su se pojavile u samom jezgru Windows 10 sistema, gde pomoću programa WindowsShellExperienceHost.exe možete aktivirati neke od funkcja koje su bile dostupne isključivo u Windows 10X verziji. Ove opcije još uvek nisu dostupne korisnicima, čak ni onima u “test” programu. Samo oni koji su upoznati sa programiranjem u Visual Studio alatu, mogu uključiti i podešavati dotične opcije. Takođe, iskačući meni prozori su dobili zaobljene ivice.

Još puno toga se očekuje dolaskom novo-ažurirane Windows 10 “Sun Valley” verzije OS-a koja bi korisnicima trebala da postane dostupna tokom druge polovine tekuće godine…

Izvor: Cnbeta

Danas objavljeno

Poznato više detalja o predstojećoj Redmi Note 11 seriji telefona

Vanja A

Google Search za mobilne uređaje dobija neprekidno skrolovanje za rezultate pretrage

Vanja A

TSMC sprema poboljšanu 3nm proizvodnju čipova za drugu polovinu 2023. godine

Vanja A

Ostavite komentar