Možda i sportski Peugeot 208 GTi - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Možda i sportski Peugeot 208 GTi

Kako pišu pojedini mediji, Peugeot bi mogao da vrati oznaku GTi, i to za buduću sportsku verziju 208-ice.

To je nagovestio i Peugeotov šef Jean-Philippe Imparato koji pritom navodi da će oznaka GTi uvek biti povezivana uz vozila sa SUS motorima, ali i da ova oznaka “ostaje važna” za Peugeot.

Francuska kompanija je nedavno zakačila oznaku Peugeot Sport Engineered (PSE) na sportsku plug-in hybrid verziju 508-ice, pri čemu bi PSE naziv trebalo da se koristi i na budućim sportskim Peugeotima. Izuzetak od toga bi ipak mogao da bude budući sportski 208.

Imperato kaže da u kompaniji rade na nečemu što bi mogao da bude GTi budućnosti. Ako neki model zaista dobije GTi oznaku to će biti 208, pa makar on bio električni. Za ostale modele oznaka bi bila PSE.

Ovo sugeriše da bi kao baza za eventualnu GTi verziju mogao da posluži električni Peugeot e-208. Takođe, neke galsine kažu da bi koncept verzija sportske 208-ice mogla da se pojavi na jesenjem sajmu automobila u Parizu.

U svakom slučaju, uz GTi oznaku se ozmeđu ostalog podrazumevaju i aero body kit, veći točkovi, sportski podešeno oslanjanje, jače kočnice i doterana unutrašnjost sa sportskim sedištima.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Render: Autocar.co.uk

Danas objavljeno

Ford F-150 stiže u Evropu

Vanja A

Maserati GranTurismo Folgore: šta se desi kada luksuzni sportski automobili postanu električni

Vanja A

Tesla u Berlinu već pravi 2.000 automobila sedmično

Vanja A

Ostavite komentar