“Mozaik prijateljstva” priprema vaskršnji svečani ručak za oko 1.000 ljudi - BIGportal.ba
Banja Luka

“Mozaik prijateljstva” priprema vaskršnji svečani ručak za oko 1.000 ljudi

Kako bi i najugroženije porodice i pojedinci osjetili radost praznika, UG “Mozaik prijateljstva” će povodom Vaskrsa, korisnicima javne kuhinje “Obrok ljubavi” pripremiti i podijeliti svečani ručak.

Miroslav Subašić, predsjednik “Mozaika prijateljstva”, za “Nezavisne” kaže da su planirali pripremiti obroke za oko 1.000 ljudi, koje će u nedjelju od sedam do 11 časova dijeliti ispred ovog udruženja.

Kako kaže, cilj im je da za Vaskrs obraduju sugrađane kojima njihova pomoć mnogo znači u ova teška vremena.

“Na hrišćanski praznik Vaskrs naši socijalno ugroženi sugrađani će ponijeti kompletan svečani obrok i pakete prehrambenih namirnica kućama”, kazao je Subašić.

Dodaje da će na meniju biti razne namirnice, sarma, piletina, riba, kolači, salate i slično, koje će podijeliti ispred javne kuhinje “Obrok ljubavi”.

“Vjerujem da će ovaj Vaskrs biti baš onakav kakav treba biti, te da će i naši ugroženi sugrađani imati svečanu trpezu”, rekao je Subašić te dodao da su i građani Banjaluke počeli kupovati i donirati meso i ostale namirnice.

Subašić kaže i da su dobili veoma značajnu pomoć od organizacije “Pomozi.ba” iz Sarajeva, koja im je donirala pakete osnovnih namirnica.

“Iščekujući predstojeće praznika, humanitarno udruženje ‘Pomozi.ba’ je i ovaj put svoju dobijenu donaciju, koja se sastoji od 32 tone hrane, velikodušno podijelilo sa našim udruženjem”, ističe Subašić.

Ovime je, dodaje on, obezbijeđeno da 600 najugroženijih porodica dobije prehrambeni paket, vreću krompira i brašna.

Jedan dio su, navodi on, već počeli prevoziti do najudaljenijih mjesta u kojima žive njihovi korisnici. Tokom pandemije broj korisnika javne kuhinje “Obrok ljubavi” svakodnevno raste.

(N.S)

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.enegije za 01.12.2021.godine

Vanja A

Podrška grada zanatlijama: Stanivuković uručio rješenja o subvencijama

M.

U toku popravka: Oštećen semafor kod Gradske uprave

M.

Ostavite komentar