5. Juna 2019.

Mountiaq je Škodin pikap baziran na Kodiaqu – Foto/Video

Big Portal

Novi koncept napravili su pripravnici/studenti zaposleni u češkom prozvođaču automobila.

Šesti po redu koncept koji su razvili Škodini studenti, uz podršku stručnjaka iz sektora razvoja, dizajna i proizvodnje kompanije iz Mlade Boleslave, je kamionet baziran na SUV-u Kodiaq pod nazivom Mountiaq. Na ovom vozilu radilo 35 pripravnika tokom više od 2.000 sati.

Između ostalog, Mountiaq je opremljen čekrkom i “bullbarom”, 17-inčnim felnama sa terenskim Rockstar gumama, osvetljenjem tovarnog prostora, krovnim farovima, a ofarban je u “Orange Sunset” boju.

Iz Škode ističu da su studenti imali nekoliko izazova tokom razvoja Mountiaqa, poput instalacije potpuno funkcionalnih stop svetala na tovarnom delu vozila. Oni su morali i da ojajaču šasiju vozila zbog uklanjanja krova sa Kodiaqa i prilagođavanja zadnjeg panela i bočnih prozora.

Odstojanje od tla kod ovog pikapa iznosi čak 290 mm, što je za 100 mm više nego na modelu Kodiaq Scout. Mountiaqa je duži od Kodiaqa za 302 mm, širi za 123 mm i viši za 34 mm. Međuosovinsko rastojanje iznosi 2.788 mm i kraće je za 3 mm u odnosu na Kodiaq.

Za pogon je upotrebljen 2.0 TSI turbobenzinac sa 190 ks (140 kW).

Škoda nije otkrila da li planira produkcijsku verziju pikapa, ali sudeći na osnovu dosadašnjih konceptnih vozila koje su proteklih godina izradili studenti češkog proizvođača, sve će se verovatno završiti samo na ovoj zanimljivoj dizajnerskoj studiji.

Pogledajte video:

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare