Motorola je demonstrirala bežični punjač koji radi na daljini od tri metra i puni četiri telefona istovremeno - BIGportal.ba
Tehnologija

Motorola je demonstrirala bežični punjač koji radi na daljini od tri metra i puni četiri telefona istovremeno

Tokom ovogodišnjeg CES sajma, Motorola je prikazala novu tehnologiju bežičnog punjenja, koja je omogućavala da se telefoni pune na daljini od jednog metra, a mogla je da podrži dva telefona istovremeno.

Sada je kompanija demonstrirala mogućnost bežičnog punjenja na daljini do tri metra (čistog prostora između korisnika i punjača). Punjač je opremljen sa čak 1600 antena, a pokriva luk od 100 stepeni, tako da može da puni telefone čak i ako se nalaze sa strane.

Pored toga, novi punjač može da podrži četiri telefona istovremeno. Punjač čak može da podnese i neke prepreke između njega i telefona. To znači da se telefon može puniti kada se nalazi u ruci ili džepu korisnika.

Tokom proteklih godinu dana, imali smo priliku da vidimo zanimljive tehnologije različitih kompanija, kada je u pitanju punjenje telefona. Xiaomi Mi Air Charge koristi 144 antene kako bi isporučio 5W telefonu u rasponu od nekoliko metara i može da podrži dva telefona iustovremeno. Oppo Air Charging tehnologija, s druge strane, obećava 7.5W ali radi samo na daljini od 10 cm i ne podržava više uređaja istovremeno.

Izvor: GSMArena

Danas objavljeno

iPhone 13 Pro ukupno četvrti na DxOMark testu kamera

Vanja A

Nove informacije – DJI Mavic 3 će imati dvostruku kameru i vrijeme leta od 46 minuta

Vanja A

Google patent prikazuje tablet futurističkog izgleda

Vanja A

Ostavite komentar