Mošti Svetog Vasilija stigle u Nikšić - BIGportal.ba
Region Vijesti

Mošti Svetog Vasilija stigle u Nikšić

U Sabornu crkvu u Nikšiću stigle su mošti Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca kome će se danas pokloniti vernici iz Crne Gore

Kako je najavila Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP), vernici će prisustvovati i Saboru organizovanom protiv Predloga zakona o slobodi veroispovesti.

Brojni vernici počeli su da pristižu već od samog otvaranja Sabornog hrama posvećnog Svetom Vasiliju Ostroškom Čudotvorcu, u kome će od devet sati Svetu arhijerejsku liturgiju služiti mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sa arhijerejima, sveštenstvom i sveštenomonaštvom.

Crkveno-narodni sabor zakazan je za 11 sati ispred Saborne crkve u Nikšiću na kome će biti pročitan proglas i iskazano nezadovoljstvo protiv, kako je navedeno, anticrkvenog Predloga zakona o slobodi veroispovijesti, koji će se 24. decembra naći pred poslanicima Skupštine Crne Gore,prenosi RTCG pozivajući se na Minu.

Na Sabor u Nikšiću pozvani su isključivo građani iz Crne Gore, jer se Predlog zakona odnosi na hramove i crkvenu imovinu koji se nalaze na teritoriji te države.

Iz MPC su saopštili da su na Sabor dobrodošli svi koji žele da se pomole i zauzmu jasan stav radi odbrane svetinja Božijih i umnoženja bratske ljubavi.

Na liturgiji prisustvuje nekoliko stotina ljudi, prenosi Sputnjik. Građani u hram pristižu u kolonama uprkos jakoj kiši i vetru.

Prema proceni policije 6.000 ljudi je sa strane stiglo u Nikšić. Ta informacija dostavljena je Savetu za građansku kontrolu rada policije.

Autobusi koji su noćas krenuli iz Srbije i Republike Srpske na veliki narodni sabor u Nikšić zaustavljeni su noćas na granici.

(Tanjug)

Danas objavljeno

“Napustite Ukrajinu”

M.

Stoltenberg: Pozivamo Rusiju da odmah deeskalira situaciju

M.

Nema mogućnosti da Srpska prihvati indirektni izbor

M.

Ostavite komentar