Mostarka osumnjičena da je pronevjerila 448.000 KM - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Mostarka osumnjičena da je pronevjerila 448.000 KM

Mostarka D.J. (36) osumnjičena je da je kao odgovorno lice u firmi “Imortelle Hercegovina d.o.o.”, registrovanoj u Trebinju, zloupotrijebila položaj, kao i za oštećenje tuđe stvari, na koji način je počinila malverzacije sa oko 448.000 KM.

Prema saopštenju iz Policijske uprave Trebinje, ona je počinila krivično djelo “Zloupotreba položaja odgovornog lica” na način što je kao ovlašteno lice u firmi potpisala ugovor o zalogu sa jednom bankom, stavivši u zalog pokretnu imovinu, ali je kasnije, kako bi banci onemogućila ostvarivanja prava iz ugovora, prodala pokretnu imovinu drugom privrednom subjektu, čime je banka oštećena za iznos od oko 177.000КM.

Takođe je, budući da je firma u stečaju, oštetila stečajne povjerioce, jer je na dan otvaranja stečaja prikrila imovinu privrednog subjekta ukupne vrijednosti od oko 271.000КM, a koja je bila evidentirana u poslovnim knjigama, čime je počinilo krivično djelo “Oštećenje tuđih prava”.

U Policijskoj upravi Trebinje je u 2019. godini evidentirano 49 krivičnih djela iz privrednog kriminala, za koja je osumnjičeno 35 osoba.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

Vučić sa Lajčakom: Neophodna primjena ZSO i poštovanje volje srpskog naroda

M.

EU: Glavna poruka samita u Tirani podrška članstvu Zapadnog Balkana

Vanja A

Više od 100 raketa ide ka Ukrajini

Vanja A

Ostavite komentar