Mostar uvršten na listu najromantičnijih gradova na svijetu - BIGportal.ba
Ex Yu Magazin

Mostar uvršten na listu najromantičnijih gradova na svijetu

Američka stranica Matador Network uvrstila je Mostar na prvo mjesto liste “sedam najpotcjenjenijih romantičnih gradova na svijetu”.

Bilo da su kriterijumi hrana, sunce, povoljna klima, čuveni spomenici, Mostar je primamljiv za sve putnike, a posebno za one zaljubljene. Stari most simbol je ljubavi i spajanja ljudi, pa su upravo na ovom mjestu “pale” brojne vjeridbe i prosidbe. A svoje sudbonosno “da” na Starom mostu izgovorile su i brojne turistkinje iz različitih dijelova svijeta.

“Prošle godine, jedan par iz Alabame se vjerio ovde, što dokazuje tvrdnju da je Mostar u suštini jedan od romantičnijih i ljepših gradova u Evropi”, tvrdi Ibrahim Šabanac, turistički vodič.

Apsolutno se slažem da je Mostar romantičan grad, veoma je interesantno mjesto, ima mnogo istorije i veoma zanimljivih mjesta, dodaje turista iz Tajvana.

“Mostar je miks turskog uticaja, evropske arhitekture, popločanih ulica, pijaca, kafića, pa je vrijeme da se okonča monopol Grada ljubavi (Pariza) na romantiku”, navodi se na američkoj internet stranici koja je Mostar stavila na prvo mjesto sedam najpotcjenjenijih romantičnih gradova na svijetu.

Navodi se, između ostalog, kako brojni gradovi širom svijeta “treba da dobiju priznanje” koje zaslužuju, kao i da je vrijeme da se ukaže na male, lepe lokacije, koje su savršene za zaljubljene parove.

Upravo zbog svojih različitosti koje trenutno harmonično opstaju, Mostar se smatra jednim od najromantičnijih gradova u svijetu koji bi turisti što pre trebalo da otkriju, navodi se.

Izvor: N1 Sarajevo

Foto: Profimedia

Danas objavljeno

Popularna serija Frejzer na ekranima ponovo poslije 20 godina

Zeljka

Biković od sada ima dve domovine: “Konačno mogu da se oženim Ruskinjom iz ljubavi”

Zeljka

Poznata glumica odustala od glume kako bi provodila više vremena sa vjerenikom

Zeljka

Ostavite komentar