4. Marta 2019.

Mostar uvršten na listu najromantičnijih gradova na svijetu

Big Portal

Bilo da su kriterijumi hrana, sunce, povoljna klima, čuveni spomenici, Mostar je primamljiv za sve putnike, a posebno za one zaljubljene. Stari most simbol je ljubavi i spajanja ljudi, pa su upravo na ovom mjestu “pale” brojne vjeridbe i prosidbe. A svoje sudbonosno “da” na Starom mostu izgovorile su i brojne turistkinje iz različitih dijelova svijeta.

“Prošle godine, jedan par iz Alabame se vjerio ovde, što dokazuje tvrdnju da je Mostar u suštini jedan od romantičnijih i ljepših gradova u Evropi”, tvrdi Ibrahim Šabanac, turistički vodič.

Apsolutno se slažem da je Mostar romantičan grad, veoma je interesantno mjesto, ima mnogo istorije i veoma zanimljivih mjesta, dodaje turista iz Tajvana.

“Mostar je miks turskog uticaja, evropske arhitekture, popločanih ulica, pijaca, kafića, pa je vrijeme da se okonča monopol Grada ljubavi (Pariza) na romantiku”, navodi se na američkoj internet stranici koja je Mostar stavila na prvo mjesto sedam najpotcjenjenijih romantičnih gradova na svijetu.

Navodi se, između ostalog, kako brojni gradovi širom svijeta “treba da dobiju priznanje” koje zaslužuju, kao i da je vrijeme da se ukaže na male, lepe lokacije, koje su savršene za zaljubljene parove.

Upravo zbog svojih različitosti koje trenutno harmonično opstaju, Mostar se smatra jednim od najromantičnijih gradova u svijetu koji bi turisti što pre trebalo da otkriju, navodi se.

Izvor: N1 Sarajevo

Foto: Profimedia

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare