Mostar: Poništen prvi krug glasanja za gradonačelnika - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Mostar: Poništen prvi krug glasanja za gradonačelnika

Arman Zalihić, vijećnik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH i predsjednik njihove mostarske organizacije novi je kandidat za gradonačelnika Mostara.

On je danas predložen ispred Kluba Prve mostarske partije (PMP), nakon što Gradsko vijeće poništilo ranije održani prvi krug i omogućilo novo kandidovanje.

Na prvom dijelu sjednice koji je održan u petak već su se kandidovali Mario Kordić (HDZ), Zlatko Guzin (Koalicija za Mostar) i Irma Baralija (Bh. blok).

Konstitutivna sjednica Gradskog vijeća prekinuta je 5. februara nakon prvog kruga glasanja za gradonačelnika pošto su vijećnici iz Koalicije za Mostar napustili zasjedanje.

U drugi krug za gradonačelnika tada je prošao Mario Kordić, kandidat HDZ-a sa 14 glasova i kandidat Koalicije za Mostar Zlatko Guzin sa 11 glasova.

Misija OEBS-a, Delegacija EU, specijalni predstavnik EU u BiH, ambasade Velike Britanije i SAD, te OHR juče su pozvali Gradsko vijeće Mostara da ponovi prvi krug glasanja za gradonačelnika.

U zajedničkom saopštenju oni su tražili da se proces vrati na poziciju koja je u skladu sa gradskim Statutom, odnosno da glasanje bude tajno.

(Klix)

Danas objavljeno

Istorijska posjeta; Si Đinping u Saudijskoj Arabiji

Vanja A

Ubistvo u Ugrinovcima; muškarac izrešetan u automobilu

Vanja A

Petković: Kurtijeva policija u Velikoj Hoči Srbima plijeni vino

Vanja A

Ostavite komentar