7. Marta 2019.

Mostar: Ovo su detalji pljačke

Big Portal

Na sreću, pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, naročito Odjeljenja kriminalističke policije PU Mostar, koji su prvi stigli na lice mjesta nakon što se aktivirao takozvani tihi alarm, uspjeli su maestralno okončati ovu akciju bez žrtava.

U 15.10 u banku su, u prilično prometnom dijelu Mostara, u kojoj je juče počela isplata penzija, upali, kako je za Avaz nezvanično potvrđeno, stari policijski znanci Renato Andačić, Damir Hrnjez te Krešimir Sever iz Zagreba.

Bili su maskirani i naoružani pištoljima te su odmah razoružali radnika obezbjeđenja i zatražili novac. U banci su se uz radnika obezbjeđenja te službenike nalazila tri klijenta, a svima su naredili da legnu.

Odmah po aktivaciji alarma na lice mjesta su stigli policajci, među prvima Mario Pekić, zamjenik komandira PU Mostar, kojeg je prije četiri godine nagradila i Američka ambasada za saradnju na jednom krivičnom djelu i koji je bio jedan od vođa akcije.

Kada su pljačkaši vidjeli veliki broj policajaca kojima su se u jednom trenutku sasvim slučajno pridružila i trojica pripadnika FUP-a te SIPA, odmah su se zabarikadirali.

Potom su uperili pištolje prema policiji, koja ih je sve vrijeme držala na nišanu, a potom su uslijedili pregovori. Ubrzo su došli i specijalci te su pljačkaši, kako saznaje od Avaza od izvora s lica mjesta, shvatili da nemaju izbora i da, uprkos taocima, od policije, praktično, ne mogu ništa iznuditi osim predaje.

Radnici pozlilo

Hrnjez im je otvorio vrata i prvi izašao, spustivši pištolj, a potom su specijalci zaskočili Andačića i Severa te ih savladali. Odmah je na lice mjesta upućena ekipa Hitne pomoći Mostar, budući da je jednoj radnici pozlilo, a i ostali su bili u stanju šoka.

Kako je rekla jedna od njih sa suzama u očima, sve se odigralo kao u magli.

– Čim su upali, nisu nam ni trebali govoriti da legnemo, od straha smo se svi porušili. Bili su uzeli novac, ali, srećom, sve se dobro završilo – rekla je ona, piše Avaz.

(Avaz)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare