10. Jula 2022.

Mostar: “Mi Hrvati ne pijemo vina, samo krvi četnika iz Knina!”

Big Portal

Jedna od ispisanih poruka, uz koju je nacrtano slovo “U”, glasi: “Srpska porodica od 13 članova masovna je grobnica već iskopana, bacam granatu 12 pogiba, posljednjeg preživjelog probodem vilama!”.

Druga poruka glasi: “Mi Hrvati ne pijemo vina, samo krvi četnika iz Knina!”. Pored ove poruke stoji potpis Hrvatska Republika Herceg Bosna.

Na ulaznoj kapiji groblja ispisano je “Maksovi mesari”, kojima je u Drugom svjetskom ratu komandovao Vjekoslav Maks Luburić, komandant logora Jasenovac i Stara Gradiška, u kojima su počinjeni stravični zločini nad Srbima, Jevrejima, Romima.

Vidno uznemireni Srbi iz Vihovića kažu da su veoma uplašeni nakon ovakvih poruka i da više ne znaju da li su bezbjedni u svojim kućama i u svom gradu.

“Ovo je jezivo. Prvo su oskrnavili groblje, a potom ostavili ovakve poruke. Jasno je da ovo nisu poruke mrtvim Srbima, iako ni njima ne daju mira, već nama koji živimo ovdje. Jasno piše da treba poklati Srbe. Mi ne znamo šta nam je činiti”, navode uznemireni mještani, koji nisu željeli sa imenom da izlaze u javnost zbog bezbjednosti.

Sveštenik Nebojša Radić kaže da je jako zabrinut i užasnut ovim činom.

“Ovo je jako ozbiljna situacija. Ne znam šta da kažem ljudima. Ovo je unijelo nemir među mještane srpske nacionalnosti. Osuđujem ovaj sramni čin i pojedince koji su ovo učinili. Pozivam policiju da se izjasni da li su ljudi ovdje sigurni”, kaže sveštenik Radić.

Na lice mjesta izašli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona koji vrše uviđaj.

Mještani su pozvali sveštenika koji je slučaj prijavio policiji.

(Srna)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare