Mostar: Izlazio iz zatvora i prodavao kokain - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Mostar: Izlazio iz zatvora i prodavao kokain

Opštinski sud u Mostaru uvažio je prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i Adisu Buriću zvanom Burke (44) odredio jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja droga u promet.

Njega su u prošlu srijedu kod Tržnog centra „Bingo“ u Mostaru uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a nakon provedenih posebnih istražnih radnji, tokom kojih je prikrivenim istražiteljima prodao drogu.

Kako su danas objavili iz Tužilaštva HNK, on se sumnjiči da je tokom posljednja tri mjeseca na području HNK, dok se nalazio na izdržavanju kazne zatvora u KPZ Mostar, tako što je koristeći dopuste, nudio na prodaju kokain po cijeni od 100 KM za jedan paketić od oko 0,5 grama.

Tako je 3. decembra u 14.20 časova na području opštine Jablanica, na parkingu ispred ugostiteljskog objekta „Maksumić“, prodao 21 paketić kokaina, tačnije 9,179 grama, za novčani iznos od 2.000 mraka. Na istom mjestu je 21. decembra prodao 32 paketića kokaina za 3.000 KM.

Na dan hapšenja kod njega je pronađeno 85 paketića kokaina, a Kantonalno tužilaštvo u saradnji sa pripadnicima SIPA nastavlja sa preduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu.

(Avaz)

Danas objavljeno

Evropol obavijestio MUP Srbije: Kriminalna grupa namjerava atentat na Vučića!

M.

Vučićeva poruka: Nema povlaćenja! Pobijedićemo ih sve

M.

Kriminalcima smeta jaka Srbija na čelu sa Vučićem

M.

Ostavite komentar