Most između Bratunca i Ljubovije biće u funkciji do marta - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Most između Bratunca i Ljubovije biće u funkciji do marta

Most između Bratunca i Ljubovije, nazvan “Bratoljub”, koji je Srbija izgradila još prije tri godine, biće u funkciji do marta.

To je danas najavila ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i rekla da se tada očekuje da BiH sa njihove strane završi izgradnju zajedničkog graničnog prelaza.

-Gradi se granični prelazi sa bh. strane i radovi se sada obavljaju u dinamici koju su rekli izvođači. I do marta taj granični prelaz bi konačno trebalo da funcikoniše – rekla je Mihajlović novinarima tokom obilaska srušenog mosta kod Ljubovije na rijeci Ljuboviđi.

Mihajlović ističe da Srbija nije uložila mali novac u izgradnju “Bratoljuba”, kao i da je taj most napravljen u roku, ali da je bh. strana kasnila sa pravljenjem zajedničkog graničnog prelaza.

To će mnogo će značiti za građane sa obje strane, istakla je Mihajlović i izrazila očekivanje da će BiH ispoštovati najavljenu dinamiku radova i da će konačno u martu moći da koristimo taj granični prelaz.

Mihajlović dodaje da je strašna epidemija pogodila ne samo Srbiju već i cijeli svijet i da je zato MGSI naložilo da se na gradilištima radi uz sve mjere opreza odnosno da se koriste zaštitna oprema i maske.

-Imamo danas više od 5.700 radnika koji rade na gradilištima širom Srbije i za sada nemamo nijednog zaraženog. To pokazuje da se uz mjere opreza možemo sačuvati i da svako od nas treba da bude odgovoran – naglasila je ministarka.

Kaže da je u toku građevinska sezona i da ekonomija ne smije da stane i da su u toku svi veliki projekti na izgradnji saobraćajne infrastrukture.

-Nadam se da ćemo u avgustu raspisati tender za gradnju prve dionice Niš – Pločnik na budućem autoput od Niša do Merdara, a radovi bi trebalo da počnu do marta sljedeće godine – navela je Mihajlović.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Švedska i dalje na nogama – u sukobu lokalnih bandi ubijena djevojčica

D V

Skoro dvostruko veći broj novih žrtava kovida 19 nego juče u Rusiji

D V

Oluja postala uragan – pitanje trenutka kad će se sručiti na Karolinu

D V

Ostavite komentar