22. Oktobra 2022.

Moskvič se vraća u decembru

Big Portal

Egzodus evropskih i japanskih proizvođača automobila iz Rusije završen je, a domaća industrija prisiljena je da se snalazi na razne načine. Renault je Rusima prepustio svoju fabriku u blizini Moskve, sa opcijom da je vrati u svoje vlasništvo nakon šest godina.

U Rusiji je nakon svega najavljen povratak nekih starih marki, a sada je napokon poznato kada će prvi automobili obnovljenog brenda Moskvič sići sa proizvodne trake.

Rusi planiraju da započnu proizvodnju automobila čuvene marke koja datira iz sovjetske ere u decembru, rekao je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin.

Sobjanin je u maju izjavio da će proizvodnja Moskviča sačuvati hiljade radnih mesta. Međutim, bivša fabrika Renault Avtoframos, sada preimenovana u Moskovsku fabriku automobila Moskvič, od tada ne radi.

“Nadam se da možemo pokrenuti fabriku Moskviča u decembru, uz pomoć Ministarstva industrije i trgovine “, citirala je Sobjanina u četvrtak novinska agencija Interfax.

Moskvič, što u prijevodu znači Moskovljanin, prestao je da se proizvoditi pre otprilike dve decenije. Iz fabike Moskvič je u četvrtak saopšteno kako se nadaju da će ove godine proizvesti oko 600 automobila, uključujući 200 električnih vozila, a 50.000 automobila 2023.

Mahom će to biti modeli kineskog proizvođača JAC, koji će se licencno izrađivati u Rusiji, s Moskvičevim znakom i imenom.

https://twitter.com/SvetlankaID/status/1559437944053710848

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare