4. Aprila 2022.

Moskva: Tražimo sjednicu SB UN; “Provokacije”

Big Portal

Ali, i da izazove eskalaciju nasilja uz pomoć “provokacije” u Buči, izjavila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

“Ruska Federacija je zatražila sastanak u Savetu bezbednosti UN u vezi sa provokacijom ukrajinske vojske i radikala iz Buče”, navela je Zaharova na Telegram kanalu, preneo je Rojters.

Ona je dodala da je “ideja iza sledećeg zločina kijevskog režima zapravo ometanje mirovnih pregovora i eskalacija nasilja”.

Na internetu se u subotu pojavio snimak na kojem se vide tela na ulicama grada Buča nedaleko od Kijeva. Rusija je demantovala tvrdnje da su njene snage počinile zločin nad 20 civila.

Ministarstvo odbrane navelo je da su se sve ruske jedinice potpuno povukle iz Buče 30. marta, dan nakon razgovora delgacija licem u lice između Rusije i Ukrajine u Turskoj.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je danas izjavio da se u Buči dogodio genocid i da Rusija želi da istrebi ukrajinski narod.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš zatražio je nezavisnu istragu koja će dovesti do pronalaženja odgovornih.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare