Moskva traži sastanak Savjeta bezbjednosti o Buči - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Moskva traži sastanak Savjeta bezbjednosti o Buči

Rusija je još jednom zatražila sastanak Savjeta bezbjednosti UN u vezi sa pitanjem ukrajinskog grada Buča, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

U saopštenju se navodi da je Rusija uputila novi zahtjev nakon što Velika Britanija prethodni put nije dala odobrenje za sastanak.

  • Britansko predsjedništvo Savjeta bezbjednosti UN juče nije pristalo da se održi sastanak o situaciji u Buči. Rusija će danas ponovo zahtijevati sazivanje Savjeta u vezi sa kriminalnim provokacijama ukrajinske vojske i radikala u tom gradu – rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Moskva je prvobitno zahtijevala da se danas održi sastanak, koji bi bio posvećen diskusijama o ukrajinskim provokacijama u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, podsjeća Sputnjik.

Rusko Ministarstvo odbrane kritikovalo je ranije objavljene fotografije i video-snimke na kojima se prikazuju tijela civila na ulicama Buče.

Moskva je saopštila da su fotografije inscenirane i poslate zapadnim medijima kako bi se ruska vojska optužila za ubijanje civila.

Danas objavljeno

Vučić sa Lajčakom: Neophodna primjena ZSO i poštovanje volje srpskog naroda

M.

EU: Glavna poruka samita u Tirani podrška članstvu Zapadnog Balkana

Vanja A

Više od 100 raketa ide ka Ukrajini

Vanja A

Ostavite komentar