28. Marta 2019.

Moskva odgovara SAD: Povucite se iz Sirije, pa pričajte

Big Portal

Kako se navodi u saopštenju, prvo SAD neka povuku trupe iz Sirije pa pnda nek govore drugima gde bi trebalo ili ne bi trebalo da budu.

Tako je Moskva odgovorila na pretnje Vašingtona zbog dolaska ruskih vojnika u Venecuelu.

“Pre nego što iznesu svoje mišljenje o zakonitim interesima drugih naroda, savetujem američku administraciju da ispuni obećanje koje je dala međunarodnoj zajednici”, rekla je portparolka ruskog ministarstva Marija Zaharova.

Kako je rekla, SAD se ponašaju kao “kauboj u Luvru”, potkopavaju međunarodno pravo svojim “haotičnim potezima i nepredviđenim ponašanjem”.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je u sredu da su dva ruska vojna aviona sletela u Venecuelu kao deo vojnog sporazuma iz 2001. godine. U avionima se nalazilo oko 100 ruskih vojnika.

Vašington je taj potez okarakterisao kao “nepotrebnu provokaciju”, a Rusija je upozorena da su “sve opcije na stolu” ako treba izbaciti Rusiju van.

Vašington vojnom opcijom preti mesecima, od trenutka kada se vođa opozicije Venecuele Huan Gvaido proglasio prelaznim predsednikom, kom su SAD dale podršku.

“Raša tudej” za to vreme podseća da je predsednik SAD Donald Tramp obećao “povlačenje trupa SAD iz Sirije uskoro”, što se dogodilo pre skoro godinu dana.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare