6. Maja 2022.

Moskva: Ne namjeravamo da koristimo nuklearno oružje u Ukrajini

Big Portal
  • U više navrata smo morali da negiramo insinuacije o eventualnoj primjeni nuklearnog oružja tokom specijalne vojne operacije. To su namjerno izgovorene laži – rekao je Zajcev na konferenciji za novinare.

Predstavnik ruskog diplomatskog resora je dodao da se Rusija strogo pridržava principa da “u nuklearnom ratu ne može biti pobjednika i da on ne smije biti pokrenut”.

  • Prošle godine je upravo Rusija uspjela da ubijedi SAD, a zatim i cjelokupnu nuklearnu petorku da potvrdi privrženost tom principu – podsjetio je Aleksej Zajcev.

Tokom konferencije britanski novinar je pitao Zajceva postoji li mogućnost da Rusija upotrijebi nuklearno oružje sa ciljem da “potopi Veliku Britaniju”.

  • Vaše pitanje sam razumio kao još jedan nespretan pokušaj da se pažnja britanske javnosti preusmjeri sa istinski važnih događaja u Ukrajini na razmatranje pitanja koja su sama po sebi apsurdna – rekao je Zajcev.

Nato čini sve da se sukob u Ukrajini ne prekine

Zajcev je naveo da se Nato zalaže za što brži prekid borbenih dejstava u Ukrajini, ali da čini sve da se taj prekid ne dogodi.

  • I dalje izaziva nedoumice dvolična politika zemalja NATO-a i Evropske unije, koje se na riječima zalažu za što brži prekid borbenih dejstava, a čine sve da to ne dozvole – rekao je Zajcev na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, isporuke zapadnog naoružanja u Ukrajinu vrijede milijarde dolara.

Zajcev je, takođe, naglasio da u svjetlu vojne podrške koju Zapad pruža Kijevu, stagniraju rusko-ukrajinski pregovori o rješavanju krize.

  • U tom svjetlu je jasno to što Kijev i njegovi zapadni mentori nisu zainteresovani za mirno rješavanje krize. Rusko-ukrajinski pregovori su u stanju stagnacije – naveo je Zajcev.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare