Moskva: Navaljni da se odmah vrati ili mu slijedi zatvor - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Moskva: Navaljni da se odmah vrati ili mu slijedi zatvor

Ruska zatvorska služba je u ponedeljak dala poslednji ultimatum opzicionom lideru Alekseju Navaljnom da se odmah vrati iz Njemačke i javi nadležnim službama danas ili da se po povratku u Rusiju suoči sa momentalnom zatvorskom kaznom jer mu uslovna zatvorska kazna ističe 30. decembra, preneo je Rojters.

Federalna zatvorska služba (FSIN) je optužila Navaljnog da krši pravila o privremenom puštanju na slobodu, jer nije odslužio kaznu iz 2014. godine, a takođe mu se na teret stavlja izbjegavanje suočavanja sa ruskim inspektorima za kriminal.

Navaljani je na uslovnoj kazni, pošto je osuđen na 3,5 godina zatvora zbog krađe koju je ocijenio da je bila “politički motivisana”, a uslovna kazna mu ističe 30. decembra.

Navaljni, jedan od glavnih kritičara politike predsjednika Rusije Vladimira Putina, otišao je u Njemačku u avgustu, a pritom je kolabirao u avionu na putu ka Berlinu, pa je odmah transportovan u bolnicu.

Neposredno prije odlaska u Njemačku, Navaljni je bio u bolnici u ruskom gradu Omsk, jer mu je zdravstveno stanje bilo veoma loše.

Zapadne zemlje su ocijenile da je neko pokušao da ga ubije nervnim agensom “novičok”, dok je Rusija rekla da ne postoje dokazi da je otrovan i negirala je umiješanost u incident.

Danas objavljeno

Srbija: Preminuo 61 pacijent, nova 5.733 slučaja zaraze

M.

Ajhorstova pozvala lidere u BiH da nađu rješenje za krizu

V.R.

Gužve na izlazu iz BiH

V.R.

Ostavite komentar