Moskva nastavlja podršku očuvanju integriteta i suvereniteta Srbije - BIGportal.ba
Region Vijesti

Moskva nastavlja podršku očuvanju integriteta i suvereniteta Srbije

Ruska Federacija će nastaviti da pruža podršku Srbiji u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, te prihvatiti rješenje za Kosovo i Metohiju koje za Srbiju bude prihvatljivo, potvrdio je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov u razgovoru sa predsjednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem.

Na sastanku održanom u Moskvi razgovarano je o dijalogu Beograda i Prištine, situaciji u regionu, kao i dešavanjima na globalnoj političkoj sceni, a Lavrov je informisao Dačića o predstojećem sastanku predsjednika Rusije Vladimira Putina i SAD Džozefa Bajdena u Ženevi.

Tokom razgovora u prijatnoj i prijateljskoj atmosferi, sagovornici su izrazili spremnost da nastave da doprinose daljem razvoju strateških odnosa dvije zemlje kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu.

Dačić, koji se nalazi u višednevnoj posjeti Rusiji, istakao je da je parlamentarna diplomatija snažan mehanizam za saradnju i unapređenje odnosa, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

On je naveo da je nakon uspješnih razgovora sa predsjednicima Državne dume Vjačeslavom Volodinom i Savjeta Federacije Valentinom Matvijenko spreman da uloži sve napore u jačanje ove saradnje, naročito u okviru rada Komisije za saradnju dva parlamenta, čije se naredno zasjedanje planira do kraja godine.

Danas objavljeno

Evropska policija razbila kriminalnu mrežu krijumčara

M.

Pao sistem za prijavljivanje novozaraženih

M.

Vučić “testirao” prugu: Istorija, oboren rekord

M.

Ostavite komentar