Moskva dodaje sedam novih ostrva svojoj teritoriji - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Moskva dodaje sedam novih ostrva svojoj teritoriji

Rusija će dodati svojoj teritoriji sedam novih ostrva u Arktičkom okeanu koji su primećeni u najnovijem satelitskom snimanju državnih severnih granica na moru. Okeanografi ruske Severne flote planiraju ekspediciju kako bi potvrdili postojanje novih ostrva koji su primećeni na satelitskim snimcima arhipelaga Nova Zemlja u Arktičkom okeanu, rekao je predstavnik…

Rusija će dodati svojoj teritoriji sedam novih ostrva u Arktičkom okeanu koji su primećeni u najnovijem satelitskom snimanju državnih severnih granica na moru.

Okeanografi ruske Severne flote planiraju ekspediciju kako bi potvrdili postojanje novih ostrva koji su primećeni na satelitskim snimcima arhipelaga Nova Zemlja u Arktičkom okeanu, rekao je predstavnik Flote Aleksej Kornis novinarima.

Ekspedicija je planirana za avgust ili septembar ove godine.

Kornis je objasnio da su nova ostrva nastala kao posledica otapanja glečera koji pokrivaju najveći deo arktičkog arhipelaga.

“Moramo da se uverimo da se radi o čvrstim, solidnim strukturama, a ne samo o delovima glečera”, rekao je on.

Podaci o novim ostrvima proističu ne samo od satelitskih snimaka, već i iz podataka drugih ekspedicija.

Međutim, njihovo postojanje može da potvrdi samo odvojen tim okeanografa, koji stupi na nogom i istraži ostrva, navodi “Sputnjik”.

Danas objavljeno

Blokade i protesti širom Srbije

M.

Moskva odbacila izvještaje o mogućem napadu na Ukrajinu

M.

Posljednji apel Merkelove: “Vakcinišite se”

M.

Ostavite komentar