9. Februara 2022.

Moskva će recipročno odgovoriti Berlinu

Big Portal
  • Znam da će sa RT DE sve biti u redu. Ako njemačke vlasti krenu putem održavanja postojećeg stanja, vidjeće naš recipročni odgovor… ako njemačke vlasti krenu putem eskalacije i zaoštravanja situacije, vidjeće naš recipročni odgovor – rekla je Zaharova za Televiziju Rusija danas.

Ona je napomenula da će ruska strana poći u susret Njemačkoj ako vlasti te zemlje krenu putem stabilizacije, prenosi Sputnjik.

Komisija za registraciju i nadzor njemačkog medijskog regulatora MABB zabranila je 1. februara emitovanje televizije RT DE u zemlji, rekavši da organizacija nema potrebnu dozvolu.

Osim satelitskog emitovanja, regulator je zatražio i da se prekine emitovanje programa na portalu, putem mobilnih aplikacija i smart TV aplikacija RT njuz.

Kompanija RT DE prodakšns žaliće se na odluku njemačkog regulatora sudu.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije objasnilo je da je TV kanal poslovao na osnovu dozvole izdate u Srbiji koja je u potpunosti u skladu sa Evropskom konvencijom o prekograničnoj televiziji, čiji je potpisnik i Njemačka.

Iz Ministarstva su dodali da počinju da sprovode recipročne mjere protiv njemačkih medija akreditovanih u Rusiji, kao i internet-posrednika koji su samovoljno i neopravdano izbrisali naloge Televizije RT sa svojih platformi.

Nakon toga, Iz Ministarstva je saopšteno da Rusija, kao odgovor na prestanak emitovanja televizije RT DE, zatvara kancelariju Dojče velea u Rusiji i ukida akreditacije svim zaposlenima u ruskom birou ovog medija, a takođe prekida satelitsko i drugo emitovanje kanala u Rusiji.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare