Morina neće biti izručen Srbiji - BIGportal.ba
Region Vijesti

Morina neće biti izručen Srbiji

Osnovni krivični suda u Skoplju donio je rješenje da nisu ispunjeni uslovi za ekstradiciju bivšeg pripadnika OVK Timora Morine, prenosi portal a1on. “Krivični savjet Osnovnog krivičnog suda u Skoplju postupajući po zahtjevu Ministarstva pravde Sjeverne Makedonije usvojio je rješenje da nisu ispunjeni uslovi za ekstradiciju Timora Morine Republici Srbiji”, saopštio…

Osnovni krivični suda u Skoplju donio je rješenje da nisu ispunjeni uslovi za ekstradiciju bivšeg pripadnika OVK Timora Morine, prenosi portal a1on.

“Krivični savjet Osnovnog krivičnog suda u Skoplju postupajući po zahtjevu Ministarstva pravde Sjeverne Makedonije usvojio je rješenje da nisu ispunjeni uslovi za ekstradiciju Timora Morine Republici Srbiji”, saopštio je Osnovni krvični sud u Skoplju.

Rješenje, zajedno sa predmetom odmah će biti dostavljeni Vrhovnom sudu Sjeverne Makedonije na dalje odlučivanje.

“Mjera ekstradicijskog pritvora koja mu je bila određena na prijedlog skopskog tužilaštva ostaje na snazi do pravosnažnosti rješenja Krivičnog suda, odnosno do odluke Vrhovnog suda po ovom predmetu”, dodaje se u saopštenju Krivičnog suda.

Bivšeg pripadnika OVK Timora Morinu Srbija traži po interpolovoj poternici za ratne zločine nad civilima.

TANJUG

Danas objavljeno

Spasioci izvukli sedmoricu rudara poslije 14 dana

D

U Rusiji zaraženo više od 21.000 ljudi

D

Meteoalarm izdao narandžasto upozorenje: U Trebinju i Mostaru i do 60 litara kiše

D

Ostavite komentar