Morbidni bolnički krevet se pretvara u sanduk za sahrane ako umrete na njemu - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Morbidni bolnički krevet se pretvara u sanduk za sahrane ako umrete na njemu

Kartonski bolnički krevet koji može da se transformiše u pogrebnik sanduk može da deluje kao morbidni koncept, ali budući da u Južnoj Americi raste broj zaraženih koronavirusom, lekari sugerišu da je možda došlo pravo vreme za ovakvu neobičnu inovaciju.

Kartonski krevet-sanduk dizajnirao je “ABC displejs”, kolumbijska firma specijalizovana za oglašivačke rekvizite od kartona.

“Kao i ostali, bili smo zatvoreni nekoliko meseci, međutim onda smo došli na ovu ideju”, rekao je Rodolfo Gomez, osnivač firme ABC displejs.

“Kada smo videli što se događa u Ekvadoru, gde su se na ulicama stvarale hrpe tela preminulih, znali smo da nešto moramo da smislimo”, naveo je Gomez za “Gardijan”.

Ekvador je u aprilu bio žarište prve eksplozije broja zaraženih u Južnoj Americi. Stanovnici glavnog grada ove države bili su prisiljeni da tela preminulih ostavljaju na ulicama. Lokalne vlasti su na to odgovorile distribuiranjem kartonskih pogrebnih sanduka jer su ostali bez tradicionalne opreme za pogreb.

Broj slučajeva zaraženih koronavirusom u porastu je duž regije, a Brazil je druga najgore pogođena zemlju na svetu odmah iza Sjedinjenih Američkih Država, piše “Gardijan”.

Danas objavljeno

10 savjeta za buduće i sadašnje vlasnike pasa

Vanja A

U Amsterdamu pronađen slijepi putnik u prostoru za točak aviona, preživio 11-satni let

Vanja A

Kristina Agilera pohvalila Britni Spirs

Vanja A

Ostavite komentar