Morao da se izjasni kao žena da bi dobio jeftinije pivo - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Morao da se izjasni kao žena da bi dobio jeftinije pivo

Muškarac iz Velsa tužio je pivaru “BrewDog” iz Velike Britanije zbog njihove promocije polne ravnopravnosti zbog čega se on morao identifikovati kao žena da bi dobio popust na pivo.

Muškarac iz Velsa tužio je pivaru “BrewDog” iz Velike Britanije zbog njihove promocije polne ravnopravnosti zbog čega se on morao identifikovati kao žena da bi dobio popust na pivo.

U martu prošle godine jedna pivara u Škotskoj promenila je izgled i boju svojih etiketa iz plave u ružičastu na popularnom pivu Punk IPA. Kompanija je ovaj potez opisala kao parodiju na pokušaje velikih pivara da privuku žensku populaciju da kupuje njihove proizvode. Da bi parodija bila veća, oni su ponudili popust od 20 odsto na ovo pivo svim mušterijama koje se identifikuju kao žensko u nekoliko nedelja koliko je pivo bilo dostupno.

Iz pivare priznaju da tada nisu očekivali da će njihova šala s ravnopravnosti polova izazvati pravne posledice.

Tomas Bover, koji ima 27 godina, tvrdi da je veliki ljubitelj piva Punk IPA, ali da mu se nije svidela ideja da žene dobiju popust, a on ne, i da je jedini način da i on dobije pivo na popustu da se identifikuje kao žensko.

“Nakon ovog nesrećnog događaja, osetio sam potrebu za protestom. Na silu sam primoran da se identifikujem kao žensko da bih dobio pivo za četiri funte, umesto za šest funti, koliko su mi tražili jer sam muškarac. Žalio sam se i kompaniji zbog ovoga, ali rekli su da tu nema diskriminacije, te da su cene različite zbog nacionalne kampanje o neravnopravnosti polova”, rekao je Bover.

Ipak on ističe da se ne slaže s kampanjom “BrewDog” kompanije, te smatra da je postao žrtva seksualne diskriminacije i voljan je da ide i na sud zbog toga.

Kada pivara nije odgovorila na njegove kritike, on je podneo tužbu protiv pivare na lokalnom sudu pod optužbom za seksualnu diskriminaciju i kršenje ravnopravnosti polova.

Iznenađujuće, sud je presudio u njegovu korist, pa je pivara dužna da mu isplati štetu od hiljadu funti. Sudije su istakle da je Bover bio ponižen zbog činjenice da se morao izjasniti kao žensko i da zbog toga sud presuđuje u njegovu korist.

Ovaj Velšanin je istakao da novac neće zadržati za sebe, već da će ga donirati udruženju “Poverenje mladih žena”, koje se bori za bolji tretman žena na poslu i jednakost u isplati plata.

Danas objavljeno

Dječak pogodio sa pola terena i uzeo 20.000$ (VIDEO)

Vanja A

Zbog vitiliga izgleda unikatno: Winnie Harlow još jednom oduševila svojim izgledom

Vanja A

Navala smrdibuba: Riješite se buba koje jurišaju u kuću

Vanja A

Ostavite komentar