25. Aprila 2020.

Moramo ozbiljnije prići projektu ” kupujmo domaće”

Big Portal

–U periodu epidemije korona virusa, poslije zaštite života i zdravlja, na red dolazi čuvanje i jačanje domaće proizvodnje i radnih mjesta. To je jedino moguće donošenjem kvalitetnih odluka od strane Vlade, ali i podizanjem svijesti svih nas građana – mišljenja je Stanivuković.

Dodaj da isticanjem oznake da je nešto domaći proizvod dobro i jednostavno rješenje, jer građani rijetko imaju i vremena i strpljenja čitati sitne etikete.

–Povećanje svijesti i jačanje domaće privrede na ovaj način je trebalo biti i ranije. Time se Vlada trebala baviti, umjesto što je gubila vrijeme sa uredbama o zabrani širenja panike, što se na kraju i ispostavilo kao nepotrebno – navodi Stanivuković.

On pozitivnim ocjenjuje kampanju “Кupujmo domaće” koju je pokrenula Privredna komora Republike Srpske i inicijativu da se u saradnji sa nekoliko tržnih centara počne obilježavanje domaćih proizvoda.

Međutim, kako ističe Stanivuković, smatra da obilježavanje domaćih proizvoda ne treba biti samo na dobrovoljnoj bazi, te da iz tog razloga sa ovom inicijativom ide prema Vladi Republike Srpske.

Stanivuković dodaje da je Gradski odbor PDP Banjaluka pripremio niz kampanja i aktivnost i na povećanju svijesti o važnosti očivanja životne sredine, a kao jedan od mogućih načina predlaže i podsticanje korištenja višekratnih, platnenih kesa (cekera).

Stanivuković je juče objavio video klip na društvenim mrežama u kojem je pozvao građane da kupe domaće proizvode i pošalju fotografiju, a zauzvrat će na poklon dobiti platneni ceker.

Na ovaj način Stanivuković se pridružio političarima i stranim diplomatama koji u proteklih mjesec dana upozoravaju da je vrijeme da se okrenemo domaćoj proizvodnji i domaće privrednike stavimo na prvo mjesto.

(BN/Srpskainfo)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare