"Moramo da razumijemo da smo u ratu, koji se neće skoro završiti" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Moramo da razumijemo da smo u ratu, koji se neće skoro završiti”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u Norveškoj, gdje se sastaje sa najvišim državnim zvaničnicima.

“Putin koristi ono što on ima, ovi drugi ono što oni imaju, svi koriste sve, u ratu nema ljubavi. Kada su mnogi pomislili da je rat gotov i da Ukrajina pobjeđuje, Rusi su počeli bolje da ratuju. Biće to mnogo duže vrijeme, i očekujem da sljedeća zima, a čak i ona tamo, budu mnogo teže nego ova”, kazao je Vučić komentarišući sukob Rusije i Ukrajine.

“Mi moramo da razumijemo da smo u ratu i moramo da razumijemo da se taj rat neće skoro završiti. Potpuno mi je svejedno kako će se završiti samo da donesu neko rešenje, ali kako mi se čini nema ništa od toga”, rekao je Vučić analizirajući situaciju u Ukrajini.

“Energetika je u najvišem interesu svih građana. To je tema svih tema. Sutra idemo u Trondhajm gde ćemo videti savremena postrojenja, unirverzitetski i naučni centar”, istakao je Vučić i dodao:

“Potrošili smo nešto gasa, oko sedam odsto. Imamo još dosta gasa, relativno dobro stanje u hidrokapacitetima, sačuvamo uglja, za loše vremenske uslove, za sada nismo imali problem. U stanovima je pretoplo, cijena nafte će ići značajno dole ako sve bude uredu.”

Ovu zimu ćemo, kako kaže, da prezimimo uz finansijske probleme sa kojima se država suočava jer je najveći dio tereta preuzela na sebe.

“Svuda je inflacija pojela mnogo više nego što plate prate”, naglasio je predsjednik Srbije.

Danas objavljeno

Dvije žene ranjene u pucnjavi u Kosovu Polju

M.

U raciji u Tirolu pali i dileri iz BiH, rasturali kilograme kokaina i marihune

M.

Rusija: Primoravaju nas da ubrzamo tempo

M.

Ostavite komentar