Moraju da plate 4 miliona: Velikan ukrao patent za kontroler - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Moraju da plate 4 miliona: Velikan ukrao patent za kontroler

U posljednje vrijeme, kompanija Valve često završava na sudu. Ovoga puta je presuđeno u korist druge strane, ovoga puta je to bio Scuf Gaming brend iza kojeg stoji Corsair.

Scuf Gaming je Valve tužio zbog povrede prava na patent sa Steam kontrolerom i njegovim zadnjim tasterima. Radi se o istom patentu za koji je Microsoft platio 6 miliona dolara kako bi ga koristio u Xbox Elite kontrolerima.

Valve, međutim, nije želeo da plati za ovaj patent, već je formirao nešto svoje, što je prema tužbi u 7 tačaka povredilo patent, prenosi. Sudija je procenio da je Valve u svih 7 tačaka kriv i odlučeno je da mora da plati kaznu od 4 miliona dolara. Scuf Gaming je inicijalno tražio 11 miliona dolara kao nadoknadu štete, ali je iznos snižen.

Porota je otkrila da bi se kazna čak mogla povećati, pošto je Valve svesno prekršio zakon kako bi Steam kontroler načinio primamljivijim. Nažalost, Valve je gubitnik i na drugoj strani, pošto kontroler ipak nije zaživeo i Valve je 2019. kontroler u potpunosti povukao iz prodaje, prenosi play.co.rs.

Pored ove kazne, Valve je nedavno zbog geoblokiranja ključeva na svojoj platformi primoran da plati kaznu od 1,6 miliona dolara Evropskoj komisiji.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Microsoft riješio Windows 11 2H22 problem sa padom gejming performansi

Vanja A

Legendarna igra Pong proslavila 50. rođendan

Vanja A

Šta je sve Bil Gejts pogrešno prognozirao kada je u pitanju IT tržište?

Vanja A

Ostavite komentar