Moraćemo da srušimo cijeli grad Petrinju! - BIGportal.ba
Region Vijesti

Moraćemo da srušimo cijeli grad Petrinju!

Darinko Dumbović gradonačelnik Petrinje, koja je najviše stradala u zemljotresu koji je prije četiri dana pogodio Hrvatsku, iznio je sumornu prognozu.

“Danas je Petrinja grad koji će se gotovo cijeli srušiti, do juče je bilo šanse 60, 70 odsto da će se srušiti, danas sam došao do spoznaje i istine, 90 odsto grada će biti srušeno. Ovo je jednostavno Hirošima koja je napravila tugu i nesreću svima”, poručio je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović. prenose 24sata.hr.

Kako je rekao, gdje god ljudi pogledaju, sve je teško oštećeno i mora da se ruši.

“Sud se ruši, Gradska uprava, komunalno preduzeće, privreda, osnovna škola, katastar se ruši, grad se jednostavno cijeli ruši. U ovome dijelu gradskog jezgra koji je napravljen u 18. i 19. vijeku bilo kakva improvizacija u ovim kućama na lošim temeljima bila bi najveća glupost”. kazao je Dumbović.

On je pojasnio svoju raniju izjavu poručivši da nije vratio novac za obnovu nego je rekao da ga ne treba jer mu je iznos od 30 miliona kuna neprihvatljiv, a dodao je i kako je razgovarao s premijerom koji mu je dao riječ da će novca biti više.

“Ja ga nisam vratio, samo sam rekao da ga ne trebam. Rekao sam da sam prespavao noć i da sam donio odluku da je to za mene bila ponuda koja nije bila prihvatljiva, za moj štab i mene kao čovjeka. Mi smo ljudi, izgubili smo svoj grad i nismo kamen.

Emotivno normalno da moramo reagovati. Mislim da svi imamo šansu da stanje popravimo. Razgovarao sam s premijerom i dao sam mu do znanja da moramo imati još snažniju komunikaciju u preraspodjeli sredstava”, rekao je Dumbović u centru Petrinje gdje su obilježavali Dan žalosti.

(Agencje)

Danas objavljeno

Novo ludilo na australijskim aerodromima: “Skandal”, “odvratno”, “zlostavljački”

M.

Crni rekord: U BiH 3.342 slučaja zaraze koronavirusom, preminulo 39 osoba

M.

Čerkez: Situacija sve teža, uskoro nova pravila

M.

Ostavite komentar