Moraće da plate 76.000 KM: Za sedam dana 51 objekat u Srpskoj prekršio epidemiološke mjere - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Moraće da plate 76.000 KM: Za sedam dana 51 objekat u Srpskoj prekršio epidemiološke mjere

Zbog nepoštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, inspektori su u kontrolama u proteklih sedam dana subjektima izrekli kazne u iznosu od 76.000 KM.

Uovom periodu, obavljene su 634 inspekcijske kontrole poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije, a prekršaj je utvrđen u 51. slučaju, saopšteno je iz Inspektorata RS.

– Akcenat u kontrolama i dalje je usmjeren na objekte koji zbog frekvencije građana na dnevnom nivou predstavljaju visokorizične djelatnosti. Za potrebe pojačanog nadzora, angažovani su republički inspektori iz svih 13 inspekcijskih sektora, koji rade u smjenama, u radne dane, kao i dane vikenda. Takođe, rad inspektora organizovan je i po principu rotiranja službenika po regijama, gdje se inspektori iz jedne regije upućuju na područje druge i obrnuto – naglašavaju u Inspektoratu RS.

U okviru sprovođenja navedenih mjera do sada je obavljeno 57.629 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne od 1.465.200 KM, dok je za 74 objekta izrečena mjera privremene zabrane rada.

– Inspektorat RS i dalje nastavlja sa pojačanom kontrolom poštovanja preventivnih mjera, u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS. Epidemiološka situacija u RS još je nepovoljna, pa je s ciljem njene stabilizacije i dalje neophodno da svi građani nastave sa odgovornim ponašanjem i poštovanjem preventivnih mjera, jer jedino na taj način možemo očekivati poboljšanje u narednom periodu – poručuju iz Inspektorata RS.

Danas objavljeno

Poslanici nisu potvrdili povredu vitalnog interesa RS

M.

Tuga u Brčkom: Ukopano sedam žrtava požara

M.

Težak udes kod Doboja

M.

Ostavite komentar