Montirani procesi protiv grupe "Pravda za Davida" - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Montirani procesi protiv grupe “Pravda za Davida”

Suđenje za 13 članova grupe Pravda za Davida zbog dešavanja krajem decembra 2018. godine na Krašovom parkingu u Banjaluci je odgođeno.

-Pojedine osobe koje su među optuženim nemaju adresu prebivališta u Bosni i Hercegovini, što se kosi sa zahtjevom institucija da se dostave adrese sa mjestom prebivališta u BiH, kaže advokat Dragan Tolimir koji brani 5 članova grupe.

“Među optuženima je i Davor Dragičević, za koga svi znaju da je u Austriji, a oni od mene traže adrese prebivališta u BiH”, kaže advokat odbrane Dragan Tolimir.

Članovi grupe Pravda za Davida se terete za ometanje novogodišnjih manifestacija kao i sprječavanje održavanja koncerta Harisa Džinovića, te uništavanje prateće muzičke opreme.

“Nema dokaza za postupak koji vode, policija nije dostavila nikakve dokaze sudu u vezi sa uništavanjem miksete i kablova za koje ih sud tereti”, kaže advokat Dragan Tolimir.

Stela Milanović kaže da je ovo čist primjer progona nedužnih ljudi, jer se ona nalazi na svakom spisku svih postupaka koji se vode u sudu u vezi sa dešavanjima na Trgu Krajine u Banjaluci.

Među optuženima za narušavanje javnog reda i mira pred novogodišnje praznike je i Draško Stanivuković.

“Nemaju dokaze da smo mi spriječili održavanje koncerta Harisa Džinovića, nemaju dokaze za uništavanje muzičke opreme. Ovo su sve montirani procesi.” – poručio je Draško Stanivuković.

Suđenje je odloženo do daljnjeg, dok se ne pribave svi potrebni elementi za vođenje postupka.

BN TV

Danas objavljeno

Šta piše u deklaraciji usvojenoj na istorijskom samitu u Tirani

Vanja A

Požar na ruskom aerodromu Moskva označila kao teroristički napad (VIDEO)

Vanja A

Turska bijesna i prijeti: Ako nastavite…

Vanja A

Ostavite komentar