Monika Seleš o anksioznosti: Borim se od djetinjstva - BIGportal.ba
Sport Tenis

Monika Seleš o anksioznosti: Borim se od djetinjstva

Monika Seleš, nekadašnja najbolja teniserka sveta, otvoreno je pričala o problemu sa anksioznošću.

Seleš, koja je rođena u Novom Sadu, od 1988. do 1994. igrala je pod zastavom Jugoslavije i u tom periodu osvojila je čak osam od ukupno devet Grend slem titula.

Sada američka državljanka većinu velikih rezultata postigla je kao veoma mlada, a sigurno bi imala još veću karijeru da 1993, kada je imala svega 20 godina, nije bila ubodena nožem od strane navijača Štefi Graf.

“Problem sa anksioznošću imam još od detinjstva. Srećna sam što sam na vreme dobila pomoć, ali se i dalje mučim kada se osećam pod stresom i izolovano. Anksioznost nema granice i svi, koji imamo taj problem, se osećamo drugačije“, rekla je Monika i dodala:

Volela bih da podelim s vama kako se brinem o svom mentalnom zdravlju”.

Posle pretrpljene velike traume na terenu, Seleš se nije vraćala dve godine, a i kada se vratila više nikada nije bila na istom nivou.

Pokušavam da sjedinim bilo koju formu kretanja u moju dnevnu rutinu. Trčanje, plesanje i moje omiljeno, šetnja psa. Uživam da pričam s prijateljima i oni mi zaista pomažu da prođem kroz neke veoma teške periode u životu“, rekla je Seleš i zaključila:

Ako ste roditelj ili tinejdžer koji se muči tokom ove krize, molim vas znajte da niste sami“.

Danas objavljeno

Partizan raskida ugovor sa Amerikancem: Plejmejker odlazi – nije zadovoljio!

D

Argentinci i Poljaci pobjedama otvorili drugu fazu SP

D

Česi osporavaju Ronalda: Nije rekorder, Bikan postigao 821 gol

D

Ostavite komentar