Momak iz BiH na Facebooku matirao "ravnozemljaše" - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Momak iz BiH na Facebooku matirao “ravnozemljaše”

Grupa “Ravna zemlja / Flat Earth Balkan” na Facebooku bila je registrovana u Novom Sadu, ali je okupljala “ravnozemljaše” sa čitavog Balkana. Danas je članove ove grupe zadesila neprijatna situacija.

Grupa “Ravna zemlja/ Flat Earth Balkan” je za dvije godine sakupila više od 3.700 članova. Pravilo je jasno – “ovo je grupa isključivo za Flat Earther-e koji se ozbiljno bave i prate istraživanje Ravne Zemlje. U ovoj grupi ljudi koji šire pagansko mišljenje (planete i globusa), nema ovde šta da traže”, navodi se u opisu grupe, što je sličan princip svih zajednica koje propagiraju teorije zavjere.

A onda su se ove srijede probudili i primijetili nešto neobično. Njihova grupa se više ne zove “Ravna Zemlja”, već je neko promijenio ime u “Okrugla Zemlja/ Round Earth Balkan” – odnosno sada predstavlja suštu suprotnost onoga što njeni članovi propagiraju. Nastala je panika, pa su počeli da ispituju šta se dešava i ko je dozvolio da se takav skandal dogodi.

Ubrzo se javila osoba koja je preuzela odgovornost za izmjenu imena grupe. U pitanju je Mustafa Sejdinović iz Bosne i Hercegovine. On je okačio objavu u grupi u kojoj pokušava “na najbezbolniji način” da pošalje poruku: Zemlja nije ravna.

Dragi moji i drage moje, znam da nam je ova prokleta 2020-ta bila jako teška, ali zato imate mene, da vam popravim…

Posted by Mustafa Musa Sejdinović on Wednesday, December 16, 2020

Danas objavljeno

Legendarni Ozi Ozborn završio novi album uz vrhunske goste

Vanja A

Neočekivana razlika: 15 slavnih osoba koje nikada nismo vidjeli u profilu

Vanja A

Glumica iz „Urgentnog centra“ Meri Mara se udavila u reci

Vanja A

Ostavite komentar