Momak iz BiH na Facebooku matirao "ravnozemljaše" - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Momak iz BiH na Facebooku matirao “ravnozemljaše”

Grupa “Ravna zemlja / Flat Earth Balkan” na Facebooku bila je registrovana u Novom Sadu, ali je okupljala “ravnozemljaše” sa čitavog Balkana. Danas je članove ove grupe zadesila neprijatna situacija.

Grupa “Ravna zemlja/ Flat Earth Balkan” je za dvije godine sakupila više od 3.700 članova. Pravilo je jasno – “ovo je grupa isključivo za Flat Earther-e koji se ozbiljno bave i prate istraživanje Ravne Zemlje. U ovoj grupi ljudi koji šire pagansko mišljenje (planete i globusa), nema ovde šta da traže”, navodi se u opisu grupe, što je sličan princip svih zajednica koje propagiraju teorije zavjere.

A onda su se ove srijede probudili i primijetili nešto neobično. Njihova grupa se više ne zove “Ravna Zemlja”, već je neko promijenio ime u “Okrugla Zemlja/ Round Earth Balkan” – odnosno sada predstavlja suštu suprotnost onoga što njeni članovi propagiraju. Nastala je panika, pa su počeli da ispituju šta se dešava i ko je dozvolio da se takav skandal dogodi.

Ubrzo se javila osoba koja je preuzela odgovornost za izmjenu imena grupe. U pitanju je Mustafa Sejdinović iz Bosne i Hercegovine. On je okačio objavu u grupi u kojoj pokušava “na najbezbolniji način” da pošalje poruku: Zemlja nije ravna.

Dragi moji i drage moje, znam da nam je ova prokleta 2020-ta bila jako teška, ali zato imate mene, da vam popravim…

Posted by Mustafa Musa Sejdinović on Wednesday, December 16, 2020

Danas objavljeno

Zašto je snijeg bijele boje?

D

Čudesna žena slavi 80. rođendan: Zanimljive činjenice koje niste znali o Dajani, princezi Amazonki

D

Zapanjujuće istine o novcu: Šta će bankomat na Antarktiku? Koliko novčanica se štampa za Monopol?

D

Ostavite komentar