"Molimo te, Gospode Bože, da poglavaru ruske države Vladimiru Vladimiroviču..." - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Molimo te, Gospode Bože, da poglavaru ruske države Vladimiru Vladimiroviču…”

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je napunio 70 godina uz čestitke svojih podređenih i molbu patrijarha Kirila svima da se mole za zdravlje lidera Rusije.

Putin, koji je poslednjeg dana 1999. godine došao na vlast, suočava se s najvećim izazovom svoje vladavine nakon što je invazija na Ukrajinu dovela do najteže konfrontacije sa Zapadom od Kubanske raketne krize 1962. godine.

Putin bi na svoj rođendan trebalo da prisustvuje neformalnom samitu Zajednice nezavisnih država u Sankt Peterburgu, bivšoj prestonici carstva koju je utemeljio Petar Veliki i koja je njegov rodni grad.

Zvaničnici ruske administracije pozdravili su Putina kao spasitelja moderne Rusije, dok je ruski patrijarh Kiril zamolio vernike da izgovaraju posebne dvodnevne molitve kako bi Bog Putinu podario “zdravlje i dugovečnost”.

“Molimo te, Gospode Bože, da poglavaru ruske države Vladimiru Vladimiroviču podariš svoju veliku milost i velikodušnost, zdravlje i dugovečnost te ga izbaviš od svih vidljivih i nevidljivih neprijatelja. Učvrsti ga u mudrosti i duhovnoj snazi”, rekao je Kiril.

Danas objavljeno

Šta piše u deklaraciji usvojenoj na istorijskom samitu u Tirani

Vanja A

Požar na ruskom aerodromu Moskva označila kao teroristički napad (VIDEO)

Vanja A

Turska bijesna i prijeti: Ako nastavite…

Vanja A

Ostavite komentar