29. Oktobra 2019.

Moler ubio deviznog penzionera, komšije zatekle JEZIV PRIZOR

Big Portal

Rade je Polovini smrskao glavu jer je starac odbio da mu plati 7.000 dinara, koliko je koštalo krečenje njegove kuće.

Kako saznaje Informer od izvora iz istrage, do stravičnog ubistva došlo je 25. oktobra u večernjim časovima.

– Rade i Kosta su se pogodili oko krečenja kuće. Nakon što je moler završio posao, od starca je htio da naplati svoj rad, za koji je tražio 7.000 dinara. Međutim, Polovina je počeo da se žali da kuća nije dobro okrečena i da mu ne pada na pamet da da toliki novac za loš posao – objašnjava sagovornik lista.

Prema saznanjima od komšija iz ulice u kojoj se dogodilo ubistvo, Kosta Polovina je dugo godina radio u Australiji, ali ne znaju čime se tamo bavio.

– On se u Čonoplju vratio prije neku godinu. Ali vjerujte, veoma je bio prgav i nije bio u dobrim odnosima sa većinom mještana. Još ako malo popije, onda je bio sklon da se posvađa i sa zidom. Bilo kako bilo, ipak nije zaslužio da ga Rade ubije ko psa – rekao je jedan od mještana Čonoplje.
On dodaje da Rade nije htio da odustane od svog novca i da je zbog toga izbila žučna svađa.

– Ipak, Polovina je nekako uspio da izbaci Radeta iz kuće, a nakon toga moler je otišao do lokalne kafane, gdje se požalio svojim prijateljima da ga Polovina maltretira i stalno mu nešto prigovara. Ispričao im je da mu Kosta nije davao ni pauzu da napravi, a sada neće da mu plati – kaže Informerov izvor.

Prema riječima sagovornika, Rade L. je poslije par pića prvo otišao kući, a negdje oko 20 časova je ponovo došao do Koste Polovine.

– Nakon što je starac otvorio vrata i ugledao Radeta, odmah je počeo da viče na njega i da mu govori da mu neće dati 7.000 dinara. Njih dvojica su se ovog puta još žustrije posvađali, pa je u jednom momentu Rade uzeo metalnu štanglu koja je bila pored vrata i više puta u glavu udario Kostu. Kada je penzioner pao obliven krvlju, moler je njegovo tijelo ubacio u kuću, zatvorio vrata i pobjegao- naveo je on i dodao: „Komšije Koste Polovine su u subotu ujutru došle da ga obiđu, a kada su vidjeli da starac leži u lokvi krvi, odmah su pozvali policiju.“

– Ubrzo je utvrđeno da je Polovina bio u svađi sa molerom, a pronađeni su i tragovi koji su ukazivali da je Rade ubica – rekao je. Osumnjičenom Radetu L. određeno je zadržavanje do 48 sati i danas bi trebalo da bude saslušan u Višem tužilaštvu u Somboru.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare