MOK pod sve većim pritiskom – i SAD traže odlaganje Igara - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

MOK pod sve većim pritiskom – i SAD traže odlaganje Igara

Olimpijski komitet Sjedinjenih Američkih Država zatražio je od MOK-a pomeranje Olimpijskih igara za 2021. godinu.

U zvaničnom sapštenju Amerikanci ističu, da čak iako se situacija sa virusom Covid-19 sredi do leta, da je nemoguće savladati pojedine stvari na zadovoljavajući način.

“Zahvalni smo svim našim sportistima (1.780) što su podelili sa nama njihova mišljenja i što su imali iskren doprinos dok se bavimo problemom zvanom Covid-19, a koji je u vezi sa Olimpijskim igrama. Sada smo uvereni da smo čuli veliki broj mišljenja i razumemo probleme sa kojima se naši sportisti suočavaju. Žalimo što ne postoji ishod koje bi mogao da reši sve probleme sa kojima se suočavamo”, piše u saopštenju i dodaje se:

“Naš najvažniji zaključak je da, čak iako se zdravstveni problemi smanje do leta, da postoji ogromno remećenje okruženja za trening, doping kontrole i procesa kvalifikacija za OI i da sve ovo ne može da se reši na zadovoljavajući način. Na kraju, jasnije nego ikad je da je put ka odlaganju Igara najbolji, a mi ohrabrujemo MOK da preduzme sve korake kako bi obezbedio sigurnost Igara i fer-plej uslove za sve”.

Olimpijske igre u Tokiju još nisu zvanično odložene, iako je član MOK-a Dik Paund izjavio da će takva odluka biti doneta u narednim danima.

Pre SAD, od Igara su ove godine odustali Kanađani, Britanci i Australijanci.

Danas objavljeno

Objavljen novi termin zaostalog meča Zvezde i Fenerbahčea

Vanja A

Zverev o Đokoviću, pa šokirao: Ne testiraju nas

Vanja A

ATP poslao dopis: Đoković bez Rolan Garosa ako se ne vakciniše

Vanja A

Ostavite komentar