26. Decembra 2022.

Mojsilović: Zadaci koje je dobila Vojska Srbije su jasni i precizni i biće sprovedeni

Big Portal

General Mojsilović je rekao da je imao sastanak sa vrhovnim komandantom predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da je tema bilo Kosovo i trenutna situacija.

On je istakao da ne može da priča o detaljima razgovora.

  • Trenutno sam na putu ka Raški. Zadaci koje je dobila Vojska i ja kao načelnik Generalštaba su precizni, jasni i biće u potpunosti sprovedeni – rekao je Mojsilović za TV Pink.

On je ukazao da je situacija na Kosovu složena, kompleksna i da zahtjeva prisustvo Vojske duž administrativne linije.

  • Vojska Srbije biće usmerena ka ispunjavanju dobijenih zadataka. Morate da znate da će u svakom slučaju Vojska Srbije ispuniti sve zadatke koje je dobila – rekao je Mojsilović.

Podsjećamo, danas je prištinski režim Aljbina Kurtija zabranio patrijarhu srpskom Porfiriju ulazak na KIM, a u Zubinom Potoku večeras oko 19.45 časova, albanski specijalci otvorili su vatru na Srbe.

Rakić: Situacija u Zubinom Potoku je apsolutno mirna

Trenutna situacija u Zubinom Potoku je apsolutno mirna, a ljudi su na barikadama i odlučni su da ostanu, rekao je za Pink predsjednik Srpske liste Goran Rakić.

Demantovao je navode prištinskih medija da su Srbi pucali na pripadnike KFOR-a.

  • Naše informacije sa terena kažu da se nije desio nikakav napad na KFOR. Srbi na sjeveru poštuju pripadnike KFOR-a – istakao je Rakić.

Ocijenio je da se radi o još jednoj dezinformaciji u nizu koje Priština plasira.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare