5. Juna 2019.

Mojang prikazao Minecraft Earth, pokretan ARKit 3 alatkom

Big Portal

Tokom Apple WWDC konferencije smo imali priliku da vidimo veliki broj objava, a među njima su bila i neka nova iskustva za uvećanu realnost (augmented reality). Apple je najavio novu alatku, pod nazivom RealityKit, kao i novi ARKit 3 koji uključuje neka značajna poboljšanja.

Među ovim poboljšanjima, nalazi se i ono koje omogućava da se stvarne osobe smeste realistično u virtuelna okruženja. Tu je i motion capture, koji detektuje pokrete korisnika pomoću kamere i omogućava virtuelnom liku da ponavlja te pokrete ili reaguje u realnom vremenu.

Kako bi demonstrirao ova poboljšanja, Apple je pozvao Mojang tim (kreatori Minecrafta) da prikažu svoju nedavno najavljenu Minecraft Earth AR igru. Prezentacija je prikazala igrače koji zajedno sarađuju i obitavaju u istom svetu, gradeći i koristeći objekte u virtuelnom okruženju.

Demo je prikazao brojne aspekte na koje je moguće vršiti interakciju sa svetom u igri, a na sceni su prikazane Person Occlusion i Motion Capture karakteristike koje donosi ARKit 3.

Za sada još nije poznato kada će javnost biti u prilici da zvanično igra ovaj naslov, a li se za betu možete prijaviti ovde.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare