Mojang prikazao Minecraft Earth, pokretan ARKit 3 alatkom - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Mojang prikazao Minecraft Earth, pokretan ARKit 3 alatkom

Tokom Apple WWDC konferencije smo imali priliku da vidimo veliki broj objava, a među njima su bila i neka nova iskustva za uvećanu realnost (augmented reality).

Tokom Apple WWDC konferencije smo imali priliku da vidimo veliki broj objava, a među njima su bila i neka nova iskustva za uvećanu realnost (augmented reality). Apple je najavio novu alatku, pod nazivom RealityKit, kao i novi ARKit 3 koji uključuje neka značajna poboljšanja.

Među ovim poboljšanjima, nalazi se i ono koje omogućava da se stvarne osobe smeste realistično u virtuelna okruženja. Tu je i motion capture, koji detektuje pokrete korisnika pomoću kamere i omogućava virtuelnom liku da ponavlja te pokrete ili reaguje u realnom vremenu.

Kako bi demonstrirao ova poboljšanja, Apple je pozvao Mojang tim (kreatori Minecrafta) da prikažu svoju nedavno najavljenu Minecraft Earth AR igru. Prezentacija je prikazala igrače koji zajedno sarađuju i obitavaju u istom svetu, gradeći i koristeći objekte u virtuelnom okruženju.

Demo je prikazao brojne aspekte na koje je moguće vršiti interakciju sa svetom u igri, a na sceni su prikazane Person Occlusion i Motion Capture karakteristike koje donosi ARKit 3.

Za sada još nije poznato kada će javnost biti u prilici da zvanično igra ovaj naslov, a li se za betu možete prijaviti ovde.

Danas objavljeno

Objavljen datum ukidanja operativnog sistema Windows 10

Zeljka

Google Workspace je sada dostupan za tri milijarde korisnika

Zeljka

Apple Watch sa senzorom za tjelesnu temperaturu stiže 2022. godine

Vanja A

Ostavite komentar