3. Aprila 2020.

“Moja djeca će uvijek imati šta da jedu, šta da rade oni čija neće?”

Big Portal

Gotovo sva sportska takmienja na svetu su trenutno prekinuta i nije poznato kada će i da li će biti nastavljena.

Bivši napadač Mančester sitija i Mančeter junajteda veruje da ni duža pauza neće ostaviti finansijske posledice na fudbalere.

“Fudbaleri mogu da žive šest meseci do godinu dana bez da dobiju jednu platu. Mi nismo ugroženi kao što su oni koji žive sa decom svaki dan, koji moraju da izlaze iz kuće u šest ujutru i vrate se u sedam uveče da bi prehranili svoju porodicu”, rekao je Teves za “America TV”.

Fudbaleri Barselone su, primera radi, prihvatili da im plate tokom trajanja suspenzije budu smanjene za 70 odsto.

“Mi nismo primer koji treba slediti u ovom slučaju. Moramo da budemo tu da pomognemo. Lako je meni da pričam od kuće kada znam da će moja deca uvek imati šta da jedu. Ali, neki ljudi su očajni, oni ne mogu da izađu iz kuće (i zarade novac prim. aut.). To je zabrinjavajuće”, dodaje iskusni napadač.

Igrač Boke Juniors insistira na tome da klubovi moraju da urade više.

“Klubovi moraju da se uključe. Umesto da ujutru idete da trenirate, od vas bi trebalo da zahtevaju da idete i pomažete ljudima. Na primer, da se pomaže pri prehranjivanju u Boki. Ja bih bio oduševljen time, znajući da je moja porodica zbrinuta. To bi bio sjajan primer početka. Možete da snimate videe, kao ja iz svoje dnevne sobe, ali da biste bili primer nekome morate da stvarno pomognete”
, istakao je Teves i zaključio:

“U ovome nema dresova. Društveni slojevi nisu btni. Svi želimo da pomognemo”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare